Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, στις υπηρεσίες των παρόχων υπηρεσιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίαςΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Το κείμενο που αποστείλαμε ,2 φορές ,αλλά δυστυχώς δεν ανέβηκε ακόμα είναι το παρακάτω:

Είμαστε γονείς κωφών και βαρήκοων παιδιών.
Στα 33 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας, έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια υποστήριξης και ενσωμάτωσης των παιδιών μας στην κοινωνία. Έχουν γίνει αγώνες προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν προφορικό λόγο έτσι ώστε να μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς ,να επικοινωνήσουν με ακούοντες συγγενείς και φίλους , να μιλήσουν και να γράψουν στην μητρική τους γλώσσα που είναι η ελληνική. Είναι ένας δρόμος πολύ κουραστικός, δύσκολος και αντίξοος, είναι μια υπερπροσπάθεια που έχει όμως καρπούς που αποδίδουν. Τα περισσότερα παιδιά με τη σωστή λογοθεραπευτική παρέμβαση, τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας ,κοχλιακών εμφυτευμάτων και την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν καταφέρει να αποκτήσουν λόγο και να επικοινωνούν με λιγότερο ή περισσότερο καλή άρθρωση στην ελληνική γλώσσα ,την γλώσσα όλων των Ελλήνων. Υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών,που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν προφορικά και για αυτό χρησιμοποιούν τη νοηματική. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του αγώνα όλων αυτών των κωφών και βαρήκοων παιδιών και των οικογενειών τους δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε την Ελληνική νοηματική γλώσσα ως την επίσημη γλώσσα των κωφών και των βαρήκοων. Για εμάς η επίσημη, η μητρική γλώσσα των κωφών και βαρήκοων, όπως και των υπόλοιπων Ελλήνων, είναι η ελληνική. Η νοηματική μπορεί να είναι ελεύθερη επιλογή .Για το λόγο αυτό ζητάμε να αποσυρθεί το άρθρο 1ε.
Σε μια ανοιχτή διαβούλευση για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, στις υπηρεσίες των παρόχων υπηρεσιών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας θα έπρεπε να συζητάμε και να κάνουμε προτάσεις σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί η πρόσβαση αυτή με τον καλύτερο τρόπο, για όλους τους κωφούς και βαρήκοους πολίτες και όχι να πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό που προαναφέρθηκε.
Είμαστε υπέρ της καθολικής προσβασιμότητας (υπότιτλοι,speech to text, νοηματική) και όχι μόνο σε επιλεγμένες εκπομπές και με περιορισμένο χρονικό όριο. Θέλουμε τα παιδιά μας να γελάνε μαζί μας όταν βλέπουμε μια κωμωδία, να συγκινούνται με μια ανθρώπινη ιστορία ,να γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω τους αλλά και σε όλο τον κόσμο και σε καμία περίπτωση να μην αισθάνονται αποκλεισμό και απομόνωση.
Οι κωφοί και βαρήκοοι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους έλληνες πολίτες. Δικαιούνται ενημέρωση, πρόσβαση και συμμετοχή στα κοινά.
Η αγάπη, η στήριξη και η αγκαλιά κάνουν θαύματα!

Η ανοιχτή διαβούλευση θα παραμείνει ανοιχτή για σχόλια μέχρι τις 26/11/2018 και ώρα 15:00.

Login-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης