Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: ΙστορικόΚυρίως κείμενο άρθρου: 

Το 1985 λίγοι γονείς βαρήκοων και κωφών παιδιών, φορτισμένοι από την αγάπη για τα παιδιά τους, προβληματισμένοι από το πλαίσιο και τη λογική λειτουργίας των ιδρυμάτων αλλά και βλέποντας με διαφορετική ματιά το μέλλον των παιδιών τους, δημιούργησαν το Σύλλογο μας.

Με ομοψυχία, ρεαλισμό και αισιοδοξία άρχισαν ένα έργο με κυρίαρχα στοιχεία την πίστη τους στις δημιουργικές δυνάμεις και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των παιδιών τους. Γι' αυτούς δεν υπήρχαν κωφάλαλα άτομα αλλά μόνον κωφά - βαρήκοα που με την κατάλληλη εκπαίδευση θα μπορούσαν να μιλούν.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έγιναν πολλά με πολύ αγάπη, διάθεση, κόπο και πολύ λίγα μέσα. Υπήρξαν και υπάρχουν αντιδράσεις αλλά και φωτισμένοι σύμβουλοι συνεργάτες και συμπαραστάτες με ανοιχτούς ορίζοντες.

Μέσα από την ενημέρωση, την παρατήρηση, την εμπειρία και την ανταλλαγή απόψεων με γνώστες του αντικειμένου, οι γονείς προσδιόρισαν τις προϋποθέσεις που απαιτούνταν για την πραγμάτωση των στόχων τους. Αυτές ήταν:

Ταυτόχρονα η θεωρία έγινε πράξη παλεύοντας με το χρόνο, την άγνοια, τις καταστάσεις και το καθεστώς (σύστημα). Έτσι:

  1. Τους ειδικούς γιατρούς και τις αντίστοιχες Πανεπιστημιακές κλινικές της πόλης μας.
  2. Τους εκπαιδευτικούς της δημοτικής, μέσης και ανώτατης εκπαίδευσης.
  3. Τις εταιρείες κατασκευής και εμπορίας ακουστικών βοηθημάτων.

Έτσι όλα αυτά τα χρόνια, μέσα σ' ένα κλίμα οικογενειακό προσπαθούμε με αγωνία και αγώνα, με αισιοδοξία και ψυχικές δυνάμεις να δημιουργήσουμε εκείνο το πλαίσιο οργάνωσης ώστε να βοηθήσουμε ποικιλότροπα τα βαρήκοα παιδιά μας, να τα εντάξουμε στη ζωή και στη κοινωνία, να αναπτύξουμε την προσωπικότητα τους, να αμβλύνουμε τις συνέπειες της αναπηρίας τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαρήκοων Παιδιών είναι ένα σημείο αναφοράς για νέους γονείς όπου μπορούν να απευθυνθούν, να πάρουν πληροφορίες, να "σταθούν στα πόδια τους" για να βοηθήσουν το βαρήκοο - κωφό παιδί τους. Η στέγαση της ψυχής μας και των δραστηριοτήτων μας γίνεται σε οίκημα του ΠΙΚΠΑ Χαριλάου Θεσσαλονίκης με την ευγενική παραχώρηση της ΔΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης, την φιλοξενία της οποίας εκτιμούμε βαθύτατα.

Login-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης